Universitatea de Stat din Moldova organizează un nou curs de formare continuă în domeniul Servicii Hoteliere, Turism și Agrement

Universitatea de Stat din Moldova organizează un nou curs de formare continuă în domeniul Servicii Hoteliere, Turism și Agrement, grupul II de formabili din domeniul turismului rural, sponsorizat de Ministerul Culturii.
Cursul este asigurat de Centrul pentru Resurse de Formare Continuă și Departamentul Economie, Marketing și Turism în colaborare cu Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova și a fost elaborat la inițiativa și cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UkAid.
La evenimentul de lansare a cursului, Otilia Dandara, prim-prorector pentru activitate didactică USM, a menționat rolul și importanța dezvoltării programelor de formare continuă, argumentată de necesitatea reactualizării cunoștințelor şi a competenţelor profesionale şi importanța creşterii calităţii actului educaţional din perspectiva adaptării la actualele nevoi ale societăţii.
Andrei Chistol, Secretar de Stat din cadrul Ministerului Culturii le-a urat succes noilor formabili, menționând că Ministerul Culturii depune eforturi pentru promovarea investiţiilor durabile care se impun ca o componentă esenţială în conturarea unui turism durabil şi implicit a unui impact pozitiv asupra comunităţii turismului rural din Republica Moldova.
Decanul Facultății de Științe Economice, Maria Hămuraru le-a mulțumimt partenerilor pentru deschiderea și încrederea în semnarea acordului de colaborare dintre Universitatea de Stat din Moldova și Ministerul Culturii pentru asigurarea cursului destinat formabililor din turismul rural, menționând că promovarea Republicii Moldova ca destinație culturală și turistică are un potențial imens de dezvoltare, care încă necesită a fi îmbunătățit atât la nivel național cât și regional.
Tatiana Turchină, șefa Centrului pentru Resurse de Formare Continuă a subliniat pregătirea profesională foarte bună a cadrelor didactice implicate și că cursul de formare este asigurat cu toate materialele necesare plasate pe platforma instituțională MOODLE astfel încât să se respecte toate principiile de calitate în procesul de învățare-predare-evaluare.
La final, formabilii au asistat la o sesiune de instruire privind modalitatea de desfășurare a cursului susținută de către Veronica Bulat, dr., conf. univ., responsabilă de curs, prima disciplina fiind „Reglementarea activității turistice în Republica Moldova” titular: Victor Ciobanu.
Programul de formare profesională continuă în domeniul Servicii Hoteliere, Turism și Agrement (20 credite), forma de organizare cu frecvență, a fost autorizat de ANACEC, decizia nr. 58 din 22.12.2021 și a pregătit deja o promoție de formabili de 15 absolvenți în perioada de studii 01 februarie – 10 martie a.c.