Programul de perfecționare în domeniul Servicii Hoteliere, Turism și Agrement este lansat pentru a răspunde necesităților reale de pregătire a specialiștilor în domeniul industriei turismului, ospitalității și ghidajului. În ultimele decenii, turismul s-a transformat într-o industrie complexă de servicii. Destinațiile locale trebuie să ofere numai tot ce este mai bun pentru a satisface turiștii. În acest sens, managerii în turism și ospitalitate cât și ghizii turistici reprezintă o parte importantă a industriei turismului. Acești specialiști ar trebui să reprezinte comunitatea locală și să prezinte cele mai importante și mai interesante obiective ale unei destinații date.
Ținând seama de nevoile pieței turistice și de grupurile turistice primite, personalul din industria turismului și ospitalității, inclusiv ghizii turistici ar trebui să dispună de o pregătite relevantă. Rolul acestui program este de a defini importanța educației în industria turismului, ospitalității și în special a ghizilor turistici.
Programul educațional va furniza cunoștințele și practicile necesare pentru a asigura o înaltă calitate a viitorilor angajați din sectorul turistic și ospitalier.
Perspectivele acestui program mai sunt legate și de necesitatea reală de specialiști într-un număr mare de structuri distribuite la scară națională.
Conținutul programului poate fi consultat AICI
𝐎 𝐧𝐨𝐮ă 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨ț𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐛𝐬𝐨𝐥𝐯𝐞𝐧ț𝐢 𝐚𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐟𝐞𝐜ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐫𝐞 î𝐧 𝐝𝐨𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮𝐥 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐇𝐨𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞, 𝐓𝐮𝐫𝐢𝐬𝐦 ș𝐢 𝐀𝐠𝐫𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐚𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐜𝐞𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐛𝐬𝐨𝐥𝐯𝐢𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐒𝐭𝐚𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚
Evenimentul dedicat înmânării certificatelor de absolvire pentru 23 formabili ai cursului de perfecționare în domeniul Servicii Hoteliere, Turism și Agrement s-a desfășurat astăzi, 30.11.2023, reunind reprezentanții industriei turismului și mediul academic la o discuție constructivă privind oportunitățile și provocările acestei ramuri.
În deschiderea evenimentului a lut cuvântul Dnul Igor Șarov, dr., conf. univ., Rector USM care a menționat „ ...importanța turismul ca promotor de bază al relațiilor interculturale. Universitatea de Stat din Moldova, având cea mai diversificată ofertă educațională din țara noastră, pregătește prin programele sale inclusiv de formare continuă, specialiști pregătiți pentru inserția favorabilă în industria turismului, bazându-se pe cei trei piloni de dezvoltare: calitate, performanță și imagine. Sincere felicitări absolvenților acestui program și succese în activitățile pe care le desfășurați.”
Invitat de onoare al evenimentului a fost Dnul Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii Republicii Moldova care a menționat ”... turismul este o prioritate a economiei naționale, iar în ultimii ani, programele ministeriale au pus accentul pe atragerea investițiilor și implementarea noilor tehnologii și standarde de calitate în turism. Acest rezultat frumos, abținut în comun, prin instruirea grupului de 23 antreprenori din domeniul turismului, susținut financiar de către Ministerul Culturii al Republicii Moldova relevă importanța asigurării unei comunicări eficiente între activitatea practică și cea academică utilizată în instruirea viitorilor specialiști din domeniul turismului.”
Dna Natalia Țurcanu, manager pentru dezvoltarea Turismului în Proiectul de Competitivtate și Reziliență Rurală, finanțat de USAID, a adus un cuvânt de felicitare absolvenților pentru implicarea activă și promovare a valorilor instruirilor în rândul antreprenorilor din domeniul turismului menționând „... țara noastră a cunoscut mai multe progrese în domeniul dezvoltării industriei turismului, iar printre cei care au depus o muncă asiduă pentru promovarea imaginii de țară prin dezvoltarea turismului și valorificarea ospitalității, tradițiilor și valorilor autentice.”
Dna Maria Hămuraru, Decanul Facultății de Științe Economice, în încheierea evenimentului le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru implicare și deschidere în organizarea acestui eveniment, precizând rolul mediului academic în formarea specialiștilor din domeniul turismului capabili să dezvolte proiecte orientate spre adaptarea infrastructurilor turistice moderne, care să genereze dezvoltarea turismului sustenabil și să contribuie la includerea Republicii Moldova, ca destinație în circuitul turistic internațional.
Programul Servicii Hoteliere, Turism și Agrement este lansat pentru a răspunde necesităților reale de pregătire a specialiștilor în domeniul industriei turismului, ospitalității și ghidajului.
Programul este asigurat de Centrul de Resurse pentru Formare continuă alături de Departamentul Economie, Marketing și Truism și Asociația Națională pentru Turism Intern și Receptor din Republica Moldova și este susținut de Ministerul Culturii al Republicii Moldova precum și Proiectului de Competitivitate și Reziliență Ruruală, finanțat de USAID Moldova.
𝐒𝐢𝐧𝐜𝐞𝐫𝐞 𝐟𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭ă𝐫𝐢 𝐧𝐨𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨ț𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝟐𝟓 𝐚𝐛𝐬𝐨𝐥𝐯𝐞𝐧ț𝐢 𝐚𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮ă î𝐧 𝐝𝐨𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮𝐥 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐇𝐨𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞, 𝐓𝐮𝐫𝐢𝐬𝐦 ș𝐢 𝐀𝐠𝐫𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐬𝐭ă𝐳𝐢 𝐚𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐜𝐞𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐛𝐬𝐨𝐥𝐯𝐢𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐒𝐭𝐚𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐨𝐥𝐝𝐨𝐯𝐚!
Sentimente de gratitudine transmitem tuturor formatorilor din industria turismului și din mediul academic care contribuie la formarea de competențe profesionale cu multă dedicație și profesionalism precum și Ministerului Culturii al Republicii Moldova pentru suportul oferit în instruirea formabililor!
Programul Servicii Hoteliere, Turism și Agrement este lansat pentru a răspunde necesităților reale de pregătire a specialiștilor în domeniul industriei turismului, ospitalității și ghidajului. Ținând seama de nevoile pieței turistice și de grupurile turistice primite, personalul din industria turismului și ospitalității, inclusiv ghizii turistici ar trebui să dispună de o pregătite relevantă. Rolul acestui program este de a defini importanța educației în industria turismului, ospitalității și în special a ghizilor turistici.
Programul este asigurat de Centrul de Resurse pentru Formare Continuă alături de Departamentul Economie, Marketing, Turism și Asociația Națională pentru Turism Intern și Receptor din Republica Moldova, fiind elaborat la inițiativa și cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID Moldova, Suedia și UkAid.