Masa rotundă cu genericul: Dezbateri cu privire la poziția angajatorilor la îmbunătățirea și actualizarea programelor de studii universitare, Ciclurile I și II, în vedere ameliorării situației pe piața muncii, 16 decembrie 2021

Scopul ședinței a fost punerea în discuție a incertitudinilor apărute în mediul economic și a provocărilor pentru noi abilități necesare pe piața muncii.

Evenimentul s-a desfășurat în parteneriat cu reprezentanți ai pieții muncii, cu beneficiari ai programelor de studii din mediul de afaceri, cu studenți, absolvenți și cadre didactice, inclusiv:

𝟭. 𝗦̦𝘂𝗽𝗮𝗰 𝗔𝗹𝗮, director Direcția de Ocupare a Forței de Muncă, or. Chișinău

𝟐.𝐁𝐫𝐚𝐠𝐚 𝐕𝐢𝐨𝐫𝐞𝐥., director general al Institutului Muncii

𝟑. 𝐁𝐨𝐝𝐮𝐫 𝐍𝐢𝐜𝐨𝐥𝐚𝐞, Î.C.S. „Premier Energy Distribution” SA

𝟒. 𝐁𝐫𝐚𝐢𝐥𝐞𝐚𝐧𝐮 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮, Î.C.S. „Premier Energy Distribution” SA

𝟓. 𝐇𝐚𝐫𝐮𝐭̦𝐚 𝐈𝐨𝐧, Î.C.S. „Premier Energy Distribution” SA

𝟔. 𝐒𝐚𝐯𝐢𝐧 𝐈𝐠𝐨𝐫, S.A. „CET-Nord”

𝟕. 𝐙𝐚𝐬𝐭𝐚𝐯𝐧𝐞𝐭𝐬𝐤𝐢 𝐕𝐞𝐜𝐞𝐬𝐥𝐚𝐯, Î.S. „Moldelectrica”

𝟖. 𝐋𝐞𝐮 𝐕𝐚𝐬𝐢𝐥𝐞, 𝐓𝐞𝐫𝐦𝐨-𝐄𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐒.𝐀.

𝟗. 𝐓𝐮𝐫𝐜𝐮 𝐕𝐚𝐬𝐢𝐥𝐞, administrator Accept-Asist SRL

𝟏𝟎. 𝐁𝐨𝐭𝐧𝐚𝐫𝐢 𝐋𝐢𝐮𝐝𝐦𝐢𝐥𝐚, administrator Autogrup Expres SRL

Evenimentul s-a desfășurat în format mixt și a fost moderat de doamna conf. univ., @𝐕𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐏𝐨𝐬𝐭𝐨𝐥𝐚𝐜𝐡𝐢, ex-vice-ministru a economiei a Republicii Moldova, ex-consilier prezidențial. Un aport apreciabil l-a avut domnul conf. univ., dr., @𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐂𝐞𝐫𝐧𝐞𝐢, argumentând importanța conlucrării pentru a beneficia de oportunitățile apărute pe piața muncii.

Participanții au prezentat interes sporit față de programele de studii, au venit cu idei relevante ce vor contribui semnificativ la actualizarea planurilor de învățământ și la îmbunătățirea procesului de studii.

Acest format de discuții a fost bine apreciat de toți participanții, finalitate considerându-se inițierea / continuarea colaborării pe toate palierele.

Responsabilii de program, în persoana domnului conf. univ., dr., @𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐒𝐜𝐮𝐭𝐚𝐫𝐮, au mulțumit pentru implicare și pentru sugestii pertinente, de care se va ține neapărat cont în procesul de modificare / actualizare a proceselor operaționale ale 𝐃𝐞𝐩𝐚𝐫𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐀𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐀𝐟𝐚𝐜𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫.