Absolvenți

      Absolvenții. Din 2010 până în prezent, la specialitățile din cadrul Departamentului Economie, Marketing și Turism au absolvit peste 1000 de studenți și masteranzi.

Program 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
Ciclul I                  
Marketing și Logistică(zi) 47 57 97 79 72 61 66 79 84
Marketing și Logistică(fr)       14 13 4 1    
Turism (zi)       10       28 41
Ciclul II                  
Tranzacții Internaționale 52  
Economia Întreprinderii         13        
Studii în marketing 20 19 23 29 22 28 10 7
Economia și Organizarea Serviciilor Hoteliere       9 13 18    
Management şi Marketing Hotelier şi Turism               32 24

 

Promoția anului 2018

Stepan Maria, Specialist Marketing, Star Kebab SRL

Stepan Maria

 

Am ales Marketing și logistică din întâmplare, dar cred că aceasta a fost una dintre cele mai bune alegeri pe care le-am făcut până acum. Îmi amintesc primele perechi pe care le-am avut în primul an de facultate și mă cuprind cele mai plăcute emoții. Cu fiecare profesor pe care îl cunoșteam, creștea dorința de a culege cât mai multe cunoștințe de la dumnealui. Cei trei ani de facultate mi-au permis să acumulez un bagaj întreg de cunoștințe și m-au format în timp ca specialist.

 

                                                                                                                                  Cu drag,  Stepan Maria, MK1003 –promoție  2013

 

 

Balica Aurica, Manager Marketing SRL „Mobilis”

Balica Aurica

Cu toții vom păstra undeva în adâncul sufletului aceste amintiri, clipe frumoase, un nou început, noi realizări, și activități care ne formează ca personalitate și ca specialist. Am cunoscut mulți oameni care m-au influențat pozitiv, care m-au ajutat să devin mai puternică, să pot să înfrunt greutățile și să fiu deschisă la noi schimbări. Mă consider o studentă fericită, deoarece am avut norocul să am parte de profesori buni, în adevăratul sens al cuvântului, atât ca profesioniști cât și ca oameni, deoarece acestora le reușea să creeze o legătură de prietenie cu noi, le sunt recunoscătoare de toate oportunitățile pe care mi le-au oferit, am participat la multe conferințe universitare și inter-universitare datorită lor, datorită sprijinului și curajului pe care mi l-au insuflat, reușeam să înving. Studenția este acea perioada pe care nu o uită nimeni cu siguranță. Studenția a fost perioada când am încercat senzații tari, am avut posibilitatea de a-mi aprofunda cunoștințele într-un domeniu foarte interesant – marketing, a fost perioada când am reușit să mă afirm ca student, a fost perioada care m-a ajutat mai apoi sa mă încadrez cu succes în câmpul muncii și să fac față noilor “aventuri” cu ajutorul cunoștințelor dobândite.Amintiri de suflet de peste ani – ani de studenție.

 

                                                                                                             Cu drag,

Balica Aurica, MK1302 – șef de promoție  2016

 

 


Zaharco (Bejenari) Viorelia, Director Cercetări Cantitative IMAS INVEST

Zaharco (Bejenari) Viorelia

Mă numesc, Viorelia Zaharco. În anul 2016 am absolvit Facultatea Ştiinţe Economice, Specialitatea Marketing şi Logistică în cadrul Universităţii de Stat din Moldova. În prezent, îmi continui Studiile de Master în cadrul USM.

Dorinţa de a merge la o Facultate se născuse din Liceu, chiar dacă nu eram hotărâtă cu privire la viitoarea meserie. Una doar ştiam că vreau să studiez la Universitatea de Stat din Moldova, universitate care mi-a fost recomandată de foştii studenţi.

Şi iată-mă, documentele pregătite, rândul lung de viitori studenţi, aşteptam să îmi depun actele la Facultatea de Științe Economice. De cele mai multe ori, îmi place ca unele lucruri să se întâmple de la sine, de aceea am scris cerere la mai multe specialităţi, care credeam că mi se potrivesc: Marketing şi Logistică, Finanţe şi Bănci şi Business şi Administrare. Dintre toate acestea credeam şi doream să fiu studentă la Finanţe şi Bănci, dar mai târziu aflasem că am reușit la Marketing şi Logistică.

În primele clipe încercam să mă conving că e o specialitate bună, chiar dacă nu ştiam ce înseamnă Marketing sau Logistică. În mediul online era promovată bine şi am pornit la drum cu gândul să nu mă dezamăgesc de această specialitate.

A urmat, primul curs, colegi şi cunoştinţe noi, profesori care mi se păreau foarte diferiţi, căutarea cabinetelor, interacţiunea cu alţi oameni, profesori şi specialişti din diferite domenii au contribuit într-un oarecare fel la formarea mea profesională.

Susţineam cu colegii gândul: Devii student cu adevărat după prima sesiune de examene. Emoţii, cursurile răsfoite şi repetările îndelungate cu ceilalţi colegi au ajutat să trecem cu brio primele examene. Primul an de Universitate a constituit un mix de domenii, fiecare atât de diferite şi unice în felul său. Apoi a urmat doi ani specializaţi în domeniul marketingului. Cu cât mai mult gustam din această specialitate, mă regăseam şi înţelegeam că mi se potriveşte.

Mie şi colegilor mei ne plăceau cursurile ieşite din comun, în care lucram la diferite proiecte, purtam discuţii cu specialişti din domeniu, încercând să aflăm cât mai multe detalii despre munca lor.

Viaţa de student, pe lângă cursurile universitare încercam să o completez cu orice alte activităţi care contribuiau la dezvoltarea mea profesională. Un exemplu ar fi: înscrierea la concursul Interuniversitar – Cel mai bun Proiect de Marketing, în anul II de Universitate. Împreună cu colegii, timp de 3 luni de zile am elaborat un proiect care avea la bază Cercetarea de Marketing. Cu susţinerea profesorilor, mii de gânduri şi idei, am reuşit să câştigăm acest concurs. A fost prima victorie obţinută prin stabilirea obiectivelor dorite şi organizarea corectă a sarcinilor.

Au urmat alte examene, proiecte, 2 stagii de practică în care doreşti să expui teoria în practică şi într-un final ne-am trezit după trei ani de studenţie la Examenul de Stat şi prezentarea tezei de Licenţă. Anii de Studenţie au marcat în viaţa mea o perioadă plină de speranţe, vise şi scopuri. Perioada în care reuşeşti să ai multă libertate, entuziasm şi dorinţe de a cuceri şi afla lucruri noi.

Cu drag,

 Zaharco Viorelia, MK1302 – promoție  2016

 

 

Chironeț Irina, Manager turism, Agenția de Turism Xanax Travel  

Chironeț Irina

USM este o adevărată fabrică de producere a specialiștilor pentru diverse domenii. Eu am ales să-mi  leg viitorul de activitatea turistică și nu regret. M-a cioplit, m-a perfecționat și într-un final am devenit specialist în domeniul meu de activitate. Universitatea a fost și un bun prilej ca să cunosc oameni minunați cu care să leg prietenii pe viață. Este una dintre puținele universități unde se face carte la greu. Am certitudinea că am făcut o alegere bună în momentul  când am călcat pragul acestei universități. Țin să mulțumesc din suflet facultății de Științe Economice pentru tot ce au făcut pentru mine. Vreau să știți că mi-ați creat un viitor. Nu numai ca mă consider o persoană norocoasă, dar mă consider și o studentă fericită, pentru că am avut ocazia să învăț de la oameni cu pregătire specială și aici aș vreau să menționez: Dl. Gribincea Alexandru, Dna. Sava Elena, Dna. Buzdugan Adriana, Dl. Barcari Igori, Dna.  Cavcaliuc Ina, Dna. Arser Ana, Dna. Guțu Livia, Dna. Leahu Elvira, Dl. Corețchi Boris, Castravete Natalia, Dna. Ghițiu Lilia.

                                                                                                                                                                                               Cu drag, Chironeț Irina, Tur101 – promoție  2013

 

 

Gorodea Dan, Specialist Relații cu publicul Star Kebab

Gorodea Dan

Mă gândeam mult ce aș putea spune despre Facultatea Științe Economice din cadrul Universității de Stat, cred că doar cuvinte de bine și de mulțumire cadrului didactic care a stat la baza formării noastre ca specialiști.Și cred că cel mai important a fost și va fi ce fel de studenți am fi fost fără căminul 8 al Facultății și peripețiile pe care le-am avut.     Astfel într-o perioadă atât de scurtă care am petrecut-o în cadrul Facultății și anume 5 ani, am învățat multe,  aici mi-am pus bazele ca viitor specialist în marketing. Am învățat să fim o echipă, totodată nu voi uita nicicând “2 pe viață “care îl primeam de la domnul  A. Negruță. Fiind faptul că poate nu eram mereu cei mai cuminți studenți eram chemați la decanat la doamna A. Garștea “Iarăși MK1201”. Orele dnei Buzdugan A. de Marketing Social unde am învățat să fim mai buni și examenul la Achiziții – sâmbătă la orele 8.00 când toți somnoroși veneam la acest examen. Țin să menționez și orele de Logistică unde lucrul în echipă care

l-am făcut ne-a reamintit de copilărie, mulțumită doamnei  V. Bulat nicicând nu vom uita ce înseamnă rupturi de stoc. Susținerea practicii de inițiere în anul II la doamna T. Grumeza care mereu o vom ține minte.

Despre timpul petrecut la studii și PROFESORII ce i-am întâlnit în cadrul Facultății se poate de zis  multe, dar cred ca o carte va fi puțin. Așa dar, spre final zic un sincer MULȚUMESC colectivului FȘE al USM. Și la cei 65 de ani ai Facultății îi urez cât mai multă prosperitate, dezvoltare și câți mai mulți specialiștii  și studenți

Cu drag,

Gorodea Dan, MK1201 – promoția 2012

 

Акулова Татьяна

Акулова Татьяна

Хочу выразить огромную благодарность и признательность руководству Государственного Университета Молдовы, во главе с господином ректором – Георге Чокану, профессором и доктором наук, за те годы, которые я могла провести, обучаясь в стенах ГУМ, в рамках студенческой программы своей специальности.

Высоко ценю хорошо структурированную и организованную программу обучения, а также весь преподавательский состав, который на протяжении многих лет, демонстрировал высокую компетентность и профессионализм в передаче теоретических и практических знаний и навыков.

Ещё раз приношу слова искренней благодарности Государственному Университету Молдовы за организацию достойной, ёмкой и в то же время доступной программы обучения, за профессионализм преподавателей и, конечно же, вклад в развитие меня, как личности и как специалиста.Особую благодарность хочу выразить профессорам Дилан Н.Ю., Корецкому Б.М. и Чайковскому А.А. за их особый вклад в преподавании материала, благодаря которому процесс обучения был не только полезным, практичным, но и увлекательным, от чего возникал личный интерес к дополнительному изучению материалов курса и саморазвитию, как профессионала в данной сфере. Несмотря на требовательность и даже строгость, я благодарна за Вашу снисходительность к моим упущениям и ошибкам, которые возникали, а также за помощь в их преодолении. Вы всегда готовы были помочь и направить в правильное русло. Признательна за опыт, которым вы делились, за тот, порой, нестандартный образ мышления, который позволял смотреть шире и под разными углами на те или иные ситуации и точки зрения. С большим теплом вспоминаю о Вас, Вы навсегда остаётесь мне хорошим примером для саморазвития, достижения поставленных целей, умением находить выход из ситуаций любой сложности и постоянным стремлением двигаться вперёд.

 С уважением,

Акулова Татьяна , выпуск 2016.

 

 

Пажитнова Мария

Пажитнова Мария

Выражаю свою благодарность Молдавскому Государственному Университету за полученные профессиональные знания в области экономики и туризма!

Окончив экономический факультет, специальность «Маркетинг и логистика», я осознала, что мне этого недостаточно. Желание продолжить своё обучение не угасало. Поступление на мастерат было для меня серьезным шагом. Остановила свой выбор на специальности – «Менеджмент и маркетинг в туризме и гостиничном хозяйстве». Совместно с коллегами мы дополнили свои знания и рассмотрели подробно каждый аспект туризма.Говорят, что студенческие годы – самая прекрасная пора в жизни человека. Полностью соглашусь с этим. Эта жизнь наполнена романтикой и беззаботностью. С одной стороны, ты уже достаточно взрослый и самостоятельный человек, ты можешь сам принимать решения, а с другой, еще нет семьи, работы и ответственности. Единственное, что от тебя требуется – это хорошо учиться, вовремя сдавать зачеты и экзамены, получать стипендию и наслаждаться жизнью. Впитывая знания, как «губка», мы определяли, что нам интереснее. Получая профессиональные навыки, мы становились на шаг ближе ко взрослой жизни, в которой нет подсказок и ответов на все вопросы. Образование в университете – это не только набор лекций и семинаров, это кропотливая работа над собой. Далеко не каждый занимается самообразованием. Именно Молдавский Государственный Университет подготавливает молодых специалистов так, чтобы у студентов было время и желание развиваться в том или ином направлении. Помимо знаний, в стенах университета рождается дружба. Взаимоотношения построенных в этом месте, остаются на всю жизнь.

Особенно хочу вырастить благодарность преподавателям Государственного университета! Именно они      открыли для нас все секреты экономики, маркетинга и туризма. С каждой лекции студенты уносили с собой багаж знаний по определенной теме. С полным пониманием основных вопросов, мы часто вступали в дебаты на семинарских занятиях. Каждый имеет право на личное мнение, приводя доводы и аргументы, мы научились вести диалог и отстаивать свою точку зрения. Преподаватели справедливо оценивали, направляли и исправляли. Зарождались приятельские отношения, которые останутся в памяти на долго.

Эти годы навсегда останутся не только в моей памяти, но и в моей душе. Я буду с благодарностью вспоминать своих преподавателей, даже тех, кто был со мною строг. Конечно, далеко не все поступают в ВУЗ, выбирая иной путь. Но это бесценный опыт и значительная часть жизни. И если бы мне предоставили возможность снова выбирать, я бы все повторил.

С уважением,

Пажитнова Мария, выпуск 2016.