Centrul de excelenţă în Administrarea Afacerilor

Centrul a fost creat și dotat cu echipament în cadrul proiectului Erasmus+ ReSTART (Proiectul ERASMUS+ Nr.585353-EPP-1-2017-1-RO-EPPKA2-CBHE-JP – “Con­so­li­darea competențelor antreprenoriale și digitale ale studenților și cadrelor academice pentru a spori modernizarea învățământului superior în Moldova (ReSTART)”, desfășurat în perioada 15/10/2017 – 14/10/2021).

Centrul utilizat de profesori (cadre didactice și științifice) și studenți.

Obiectivul general al Centrului este de a extinde beneficiile și a spori impactul curriculumului antreprenorial asupra studenților și cadrelor științifico-didactice prin valorificarea experienței avansate în domeniul administrarii afacerilor, bazată pe internaționalizare, parteneriate strategice și cooperare inovatoare.

Obiectivele specifice ale Centrului:

– Evaluarea antreprenoriatului și a nevoilor de învățare digitală ale studenților, profesorilor și întreprinderilor locale.

– Modernizarea educației antreprenoriale în cadrul facultății de Științe Economice a USM, în conformitate cu cele mai bune practici ale Uniunii Europene, prin captarea așteptărilor pieței locale și valorificarea metodei TIC, activități mixte de predare și învățare.

– Extinderea potențialului educației inovatoare și actualizate bazate pe instituționalizarea curriculumului antreprenorial în cadrul facultății de Științe Economice a USM.

– Valorificarea schimburilor transnaționale de cunoștințe și promovarea co-creației de cunoștințe antreprenoriale pentru a stimula inovația in cadrul mediului antreprenorial din Republica Moldova.

În cadrul Centrului sunt preconizate a fi realizate diverse activități, printre care: sesiuni de instruire / predare, sesiuni de informare și orientare în carieră, evenimente de promovare și susținere a antreprenoriatului, diverse concursuri, inclusiv a planurilor de afaceri inovative etc.

În cadrul respectivelor activități se prevede implicarea diverselor categorii de beneficiari – studenti (licență, masterat, doctorat), cadre didactice și reprezentanți ai diverselor tipuri de organizatii a mediului de afaceri autohton.

Lista echipamentului Centrului metodico-didactic și științific de Business și Administrare (sala 307/bl. Central).

Nr.

Denumirea echipamentului

Parametrii tehnici

Cantitatea

1.      

Imprimantă

MFD Lexmark MX317DN blackl

2

2.      

Imprimantă

Multifuncțională MFD Canon i-Sensys MF237W

2

3.      

Imprimantă

Canon LBP7018C

1

4.      

Imprimantă

MFD Canon i-Sensys MF 732 Cdw Laser

1

5.      

Notebook

ACER TravelMate

20

6.      

PC ACER

Nitro 50-600/ Monitor 27 ACER

2

7.      

Presenter

Logitech R400

1

8.      

Presenter

Wireless Canon PR1000R

1

9.      

Proiector

BenQ MH530 DLP FullHD

1

10.   

Proiector

ACER X1226H black

4

11.   

Televizor LED

43” Hesense H43A6100 black

2

12.   

Wireless Router

TP-LINK ”Archer C50”

1