𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐮 𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐬𝐞𝐦𝐢𝐧𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐫𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐞𝐫𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫

🎯Departamentul Administrarea afacerilor a găzduit atelierul de lucru de prezentare a monografiei colective cu tema: „𝑨𝒑𝒍𝒊𝒄𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒎𝒆𝒕𝒐𝒅𝒐𝒍𝒐𝒈𝒊𝒆𝒊 𝑺𝑻𝑬𝑫 𝒊̂𝒏 𝒗𝒆𝒅𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒂𝒓𝒎𝒐𝒏𝒊𝒛𝒂̆𝒓𝒊𝒊 𝒑𝒆𝒓𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒏𝒕̦𝒆𝒊 𝒊̂𝒏𝒗𝒂̆𝒕̦𝒂̆𝒎𝒂̂𝒏𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒔𝒖𝒑𝒆𝒓𝒊𝒐𝒓 𝒂𝒈𝒓𝒂𝒓 𝒍𝒂 𝒏𝒆𝒄𝒆𝒔𝒊𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊𝒍𝒆 𝒑𝒊𝒆𝒕̦𝒆𝒊 𝒎𝒖𝒏𝒄𝒊𝒊. 𝑪𝒂𝒛𝒖𝒍 𝑹𝒆𝒑𝒖𝒃𝒍𝒊𝒄𝒊𝒊 𝑴𝒐𝒍𝒅𝒐𝒗𝒂” de către autorii Veronica Prisăcaru, dr. conf. univ., Tatiana Șevciuc, dr. conf. univ. și Alina Bejenar., dr., cercetător științific. Lucrarea prezentată conține experiența de aplicare a etapelor și procedurilor specifice ale metodologiei STED activ promovate de Organizația Internațională a Muncii, având ca obiect de cercetare programele de studii de licență cu profil agrar. Cercetarea a fost efectuată în perioada 2020-2023 în cadrul proiectului „Abordări previzionale a sporirii calității competențelor în învățământul superior agrar în bază parteneriatului cu mediul de afaceri” cu cifrul nr.20.80009.0807.41 (Program de Stat), iar concluziile, raționamentele și recomandările formulate au ca bază realizarea unei serii de sondaje de opinie a reprezentanților sectorului producției vegetale și animaliere, studenților, personalului academic; analiza economică și a tendințelor în dezvoltarea sectoarelor nominalizate; evaluarea cantitativă și calitativă a ofertei educaționale; previzionarea necesarului de competențe profesionale și transversale pe termen mediu.
💥La atelier au participat reprezentanți Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare: Reșitca Rodica – șefă a Serviciului Politici de consultanță în agricultură, Ilușca Marina – șefă a Serviciului Producție ecologică și produse cu denumire de origine, Șarban Cristina – consultant principal al Direcției Protecția plantelor și siguranța alimentelor de origine vegetală, dna Russu Diana – șefa Secției Susținere și promovarea membrilor CCI din cadrul Camerei de Comerț și Industrie, cadre științifico-didactice ale departamentului Administrarea afacerilor al Universității de Stat din Moldova, precum și reprezentanți ai Universității Libere Internaționale a Republicii Moldova și ai Universității Tehnice a Moldovei.
👍Conținutul cercetării a trezit interesul celor prezenți și a generat discuții aprinse pe marginea oportunităților de implementare a recomandărilor făcute de echipa de autori.
👏Evenimentul a fost unul din multele organizate în cadrul departamentului Administrarea afacerilor, având ca obiectiv valorificarea rezultatelor cercetărilor pentru a spori calitatea prestației educaționale și științifice a subdiviziunii și reprezintă o dovadă elocventă a aspirației comunității academice a USM pentru standarde de calitate sporite în activitățile desfășurate.
👏Cu bucurie și mândrie, Departamentul Administrarea Afacerilor transmite sincere felicitări echipei de cercetare pentru succesul remarcabil obținut în cadrul atelierului de prezentare a monografiei colective!