Evenimente

UN PARTENERIAT DE DURATĂ CU REALIZĂRI FRUMOASE

La 1 octombrie, a fost inițiat un nou proiect în cadrul acordului de colaborare între Compania Cedacri International și Facultatea de Științe Economice a Universității de Stat din Moldova – CONSOLIDAREA COMPETENȚELOR PROFESIONALE ALE STUDENȚILOR PRIN STUDIEREA LIMBII ITALIENE.

Prin acordul de colaborare Compania Cedacri International, prin asumarea costurilor de instruire, își propune să ofere studenților perspectiva de a construi o carieră frumoasă, de a lucra într-un mediu prietenos, transparent și echitabil și cu perspective reale de creștere profesională în companii internaționale, dar  acasă, în Republica Moldova.

Deja de mai mult de un deceniu, prin frumoasa colaborare dintre Universitatea de Stat din Moldova și Compania Cedacri International, studenții beneficiază atât de oportunitatea de angajare în câmpul muncii, cât și de stagii de practică. În calitate de companie cu tradiții frumoase și standarde înalte în domeniile pe care le explorează, Compania își împărtășește cunoștințele și experiența sa prin diverse sesiuni tematice, mese rotunde și activități în comun cu studenții.

Mulțumim conducerii și personalului Companiei Cedacri International pentru colaborarea fructuoasă și implicare activă în formarea profesională a studentilor Fcaultății de Științe Economice a USM

 

 


 


Un nou Bal al Bobocilor la USM, desfășurat pe data de 31.10.2019 cu mult fast și voie bună în incinta localului „Rust Club Cafe”, organizat de Consiliul Studenților Economiști USM, a adus în prim-plan talentul celor mai ingenioși studenți ai anului întâi.
Patru perechi de tineri înmatriculați la studii în anul 2019 s-au străduit să reprezinte cât mai demn Facultatea de Științe Economice. Menționăm că toți participanții s-au prezentat excelent ,au dat dovadă de ingeniozitate și responsabilitate maximă, chiar dacă toți participanții au concurat pentru premiul mare și doar o pereche a învins, nu este un motiv de a spune STOP propriului EU.

Fiind un bal de-adevăratelea, susținătorii și invitații bobocilor au respectat și ei dress-code-ul, aducând în incinta ,,Rust Club” o atmosferă impregnată de feerie, mister și voie bună, ceea ce i-a încurajat pe concurenți să aibă o prestație de zile mari, demonstrând că nu sunt buni doar la carte.
Mulțumim prezentatorilor Radu Rada și Grușcean Sergiu, care au întreținut și au încins atmosfera.
A fost un Bal al Bobocilor reușit din toate punctele de vedere. Juriul a apreciat în mod obiectiv prestația boboceilor în următorul mod:
Locul 1: „Contaboci” (Alexandra Lapușneanu și Ion Moroz)
Locul 2: „Дети рынка” (Tofilat Dumitru și Danilov Alina)
Locul 3: „Адреналин тур” (Comlionoc Timur și Turleac Iulia )
Locul 4: „Peste hotare la Briceni” (Leva Andrei și Novac Roxana )

Pentru prestația strălucită, sponsorii Cafe Mr.Green, SMART BUSINESS SOLUTIONS, Eternity waterArtpoligrafEFES VITANTA MOLDOVA BREWERYSpoiala VadimBijuLux. Бижутерия ручной работыFitness & Wellness Club AlexiaFlori DaniellePujacov. HandmadeFulgi de Cereale RONȚIViorica-CosmeticBestsellerRiferoBiantti- Producător Local EcoEat Me Bouquet ChisinauRedbullAcord PlusDulce DarMari GoldAlexandru ScutaruАлиса ДубчакКатерина Михайлова și alți parteneri ai evenimentului, le-au oferit boboceilor diferite premii.

Festivitatea s-a încheiat cu o discotecă mult așteptată, dobândind irevocabil un loc bine meritat în amintirea studenților de la anul I și nu numai.

 

 

BALUL BOBOCILOR FȘE 2019

BALUL BOBOCILOR  FȘE 2019 sa desfășurat pe data de 31.10.2019 cu mult fast și voie bună în incinta localului „Rust Club Cafe”, organizat de Consiliul Studenților Economiști USM, a adus în prim-plan talentul celor mai ingenioși studenți ai anului întâi. Patru perechi de tineri înmatriculați la studii în anul 2019 s-au străduit să reprezinte cât mai demn Facultatea de Științe Economice. Menționăm că toți participanții s-au prezentat excelent ,au dat dovadă de ingeniozitate și responsabilitate maximă, chiar dacă toți participanții au concurat pentru premiul mare și doar o pereche a învins, nu este un motiv de a spune STOP propriului EU.

A fost un Bal al Bobocilor reușit din toate punctele de vedere. Juriul a apreciat în mod obiectiv prestația boboceilor în următorul mod:

Locul 1: „Contaboci” (Alexandra Lapușneanu și Ion Moroz)

Locul 2: „Дети рынка” (Tofilat Dumitru și Danilov Alina)

Locul 3: „Адреналин тур” (Comlionoc Timur și Turleac Iulia )

Locul 4: „Peste hotare la Briceni” (Leva Andrei și Novac Roxana )


 


O nouă generație de absolvenți ai Facultății de Științe Economice: viitorii performeri ai economiei naționale

 

Zilele acestea au fost înmânate diplomele pentru absolvenții Facultății de Științe Economice (FȘE). În ziua de 10 iulie 2019 au fost înmânate diplomele pentru absolvenții studiilor de masterat și licență, studii cu frecvență redusă; iar în ziua de 12 iulie 2019 – pentru absolvenții studiilor de licență, frecvență la zi.

Promoția de absolvenți 2019 ai Facultății Științe Economice este formată din 149 absolvenți ai studiilor de masterat (absolvenți a 9 programe de master) și 601 absolvenți ai studiilor de licență (absolvenți a 6 specialități de licență).

O frumoasă tradiție, care a fost respectată și în acest an de învățământ, este de a înmâna diplomele absolvenților facultății în Sala Senatului USM, într-o solemnă, dar caldă și familială atmosferă.

Diplomele au fost înmânate de către decanul FȘE, doamna Galina Ulian, prof. univ., dr. hab. Doamna decan a felicitat absolvenții facultății cu acest eveniment, deosebit de important / semnificativ pentru fiecare dintre ei, le-a urat drum bun în viața profesională și personală, succese și realizări în cariera profesională.

O contribuție semnificativă la organizarea și derularea cu succes a evenimentului au avut prodecanii FȘE, doamnele Svetlana Mironov, conf. univ., dr. și Adriana Buzdugan, conf. univ. dr., precum și toți lucrătorii decanatului, care au depus un substanțial efort de a perfecta corect și operativ diplomele pentru absolvenții promoției 2019.

De asemenea, la eveniment au luat parte și șefii de departamente a FȘE, responsabile de specialitățile de licență și programele de master – Cristina Dolghii, conf. univ., șef departament „Contabilitate și informatică economică”, Maria Hamuraru, conf. univ. șef departament “Economie, marketing și turism”, Olga Ștefaniuc, conf. univ. șef departament “Finanțe și bănci”  și Marian Jalencu, conf. univ., șef departament „Administrarea afacerilor”, precum și cadre didactico-științifice a facultății.

De rând cu felicitările și urările de multiple succese aduse absolvenților FȘE, a fost menționat în mod deosebit faptul, că fiecare absolvent a FȘE este responsabil de dezvoltarea propriei cariere profesionale, carieră care trebuie dezvoltată pe parcursul întregii vieți. În acest context, absolvenții au fost îndemnați să nu să se oprească la realizările actuale, dar să continuie insruirea profesională în cadrul facultății,  la ciclul II – Masterat și ciclul III – Doctorat.

Toate acestea menționate, au o relevantă conotație în contextul ofertei educaționale de calitate a FȘE pentru toate ciclurile de studii (ciclul I – Licență, ciclul II – Masterat, ciclul III – Doctorat), dar și a realizărilor obținute de către facultate pe parcursul anilor. Printre acestea am menționa, doar unele, de ultimă oră:

– Programul de master cu diplomă dublă “Audit și expertiză financiară”, care a fost lansat în cadrul consorțiului universitar regional CUMRU (Consorțiul Universităților din Republica Moldova – România – Ucraina). Absolvenților acestui program li se acordă diploma dublă a USM și a Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava (în anul de învățământ 2018-2019 acest program are primii absolvenți).

– Programul de master “Management și marketing hotelier și turism”, care este derulat în comun de USM și Universitatea din Jirona, Spania; absolvenții căruia primesc diplomele celor două instituții de învățământ superior.

– Două programe de master Administrarea afacerilor” și „Gestiunea finanțelor și contabilitatea în afaceri”, care sunt modernizate în cadrul proiectelor Erasmus+, respectiv: ReSTART “Reinforce entrepreneurial and digital skills of students and teachers to enhance the modernization of higher education in Moldova” și REFINEReforming Master Programmes in Finance in Armenia and Moldova.”

– Programul de Licență cu diplomă dublă “Business şi administrare” (cu instruire în limba engleză), care oferă posibilitatea obținerii diplomelor duble ale USM și ale Universității din Parana, Brazilia.

Facultatea de Științe Economice a USM rămâne și în continuare a fi cea mai prestigioasă facultate cu profil economic din Republica Moldova, deschisă spre perfecțiune și dezvoltare continua, ce propune programe educaționale de cea mai înaltă calitate în domeniul învățământului superior economic pentru care pledează tinerii ce doresc a fi adevărați profesioniști în domeniu.

Marian Jalencu, conf. univ., dr.,

Șef departament „Administrarea afacerilor”

 

 


 


Prima promoție a diplomelor duble la Specilitatea „Audit și expertiză financiară”, ciclul II, masterat, eveniment de amploare pentru

Facultatea de Științe Economice, USM

 

Eveniment important ce asigură promovarea excelenței academice și progresului educațional la nivel internațional este posibilitatea studenților Facultății Științe Economice, USM de a obține diplomă atât la specialitatea „Audit și Expertiză financiară”, ciclul II, masterat cât și la specialitatea „Audit și guvernanță corporativă” a Universității „Stefan cel Mare”, Suceava, România  în baza acordului interinstituțional de masterat cu diplomă dublă  Nr01/12 din13.07.2017, încheiat în baza protocolului de colaborare semnat de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava și Universitatea de Stat din Moldova în data de 25 martie 2008, precum și a Acordului de constituire a Consorțiului Universităților din Republica Moldova – România – Ucraina încheiat în data de 1 aprilie 2011.

Susținerea tezelor absolvenților diplomelor duble la ambele specialități a avut loc în cadrul Universității de Stat din Moldova la 25 iunie 2019 în fața comisiei mixte.

Comisia mixtă a fost formată din cadre științifico-didactice din cadrul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică a Universității „Stefan cel Mare”, Suceava, România și din cadrul Facultății de Științe Economice a Universității de Stat din Moldova.

 

Absolvenții primei promoții cu diplome duble, ciclul II, masterat la specialitatea: „Audit și Expertiză financiară”, Universitatea de Stat din Moldova și la specialitatea „Audit și guvernanță corporativă” a Universității „Stefan cel Mare”, Suceava au fost evaluați de comisia mixtă: co-președinte, profesor universitar, doctor Elena HLACIUC, Suceava, co-președinte Tatiana Babin, director financiar din sectorul real al economiei, Moldova, membru al comisiei: profesor, doctor habilitat,  Galina ULIAN, USM, membru: profesor, doctor habilitat, Victoria GANEA, USM, membru: conferențiar universitar, doctor, Anișoara Niculina APETRI, Suceava,  membru: conferențiar universitar, doctor, Camelia-Cătălina MIHALCIUC, Suceava, membru: conferențiar universitar, doctor, Cristina DOLGHI, USM. Zece masteranzi din cadrul  Universităţii de Stat din Moldova: Bilețchi Ana-Ioana Gheorghe, Boicu (Robu) Cristina Nichifor ,Buruiana Tamara Mihail, Buzdugan Tatiana Veaceslav, Fedotov Irina Valentin, Istrati Silvia Gheorghe, Nagnibeda Ana Victor, Plotnicu Olesea Vasile, Taran Elena Ion, Timofti Ghenadie Mihail au susţinut cu succes  tezele master , fiind apreciaţi foare înalt de membrii comisiei.

 

Decanul Facultății Științe Economice,

Profesor universitar, doctor habilitat în economie Galina ULIAN

 

      
Plini de emoție și entuziasm, boboceii anului I și-au demonstrat talentele și ingeniozitatea lor în cadrul celui mai grandios eveniment al acestui an —„Balul Bobocilor 2018”. Fiind susținuți de către colegi, perechile de bobocei s-au luptat pentru titlul de Miss și Mister Bobocel al anului 2018.
          Concursul în cadrul Facultății Științe Economice a avut loc la data de 1 noiembrie, la care au participat 4 perechi de bobocei ingenioși care au încercat să obțină marele premiu.
  Studenții de la Facultatea Științe Economice au trecut prin patru probe care le-au pus la grea încercare abilităţile actoriceşti, dar şi cele coregrafice. Deși, toate perechile s-au prezentat la nivel, marii câștigători au devenit Tatiana Rapcea și Vlad Lupan, viitorii contabili din grupa CON 1801.
           Tindem să menționăm că efortul celorlalte perechi a fost apreciat și îi mulțumim pentru participare pe  Roman Musin și Ana-Maria Șura, Ion Ciobanu și Violina Rusu, Valentin Cotovici și Cristina Cristea.                                 .
         Pentru etapa finală a concursului „Balul Bobocilor 2018”, boboceii Facultății Științe Economice s-au pregătit intens și au dat dovadă de perseverență și dăruire.
Pe data de 8 noiembrie în incinta Casei de Cultură USM, studenții noștri s-au luptat pentru marele titlu, fiind susținuți de colegi și profesori.

          Tatiana și Vlad au avut ca adversari 10 perechi de la celelalte facultăți ale Universității de Stat din Moldova. Plini de emoții, la această etapă a concursului boboceii au dat tot ce au avut mai bun, și într-un final s-au clasat pe locul 5.
Boboceii au declarat că toate echipele au fost puternice și  bine pregătite, concurența a fost foarte mare și emoțiile au fost cele care au ajutat sau încurcat unele echipe.
         Atât câștigătorii, cât și participanții au primit diverse cadouri de la sponsori.
           La organizarea acestui eveniment au participat Consiliul Studenților Economiști și Comitetul Sindical Studențesc al USM.

 

 


Zilele Facultății de Ştiințe Economice!

Cu ocazia aniversării a 65 de ani de la fondarea Facultăţii

  În perioada de 29.1018 -3.11.18  au fost  sărbătorite  Zilele Facultății de Ştiințe Economice!
Luni, 29.10.18 – a fost lansată Expoziția de Carte, în cadrul căreia au fost prezentate lucrările publicate de profesorii facultății.

 

Această expoziție a fost foarte benefică atât pentru profesorii facultății , care au interacționat cu informații multiple despre facultate, dar și pentru studenți având acces liber la informații, cărți și lucrări științifice.

În același timp, au fost expuse lucrări ale studenților despre inpresiile proprii  asupra facultății   în cadrul concursului eseurilor   ” Facultatea în viziunea studentului”,   şi studenții puteau vota referatul preferat.

Pentru noi este foarte important părerea studenților. În rezultatul concursului  4 studenţi 2 masteranzi au primit diplome  premii băneşti.

 

„ Fler Antreprenorial”

Pe data de 29.10.2018  s-a  deschis Atelierul de lucru  „Creativitate,inovaţii-studenţi,” cadrul căruia  9 echipe formate din studenții de la specialitățile business și administrare, contabilitate, cibernetică informatică și economică, marketing și logistică, atât din anul II, cât și din anul III de studii, au participat la concursul „ Fler Antreprenorial”, desfășurat pe data de 29 octombrie, în incinta Universității de Stat din Moldova , cu ocazia desfășurării „Zilelor Facultății Științe Economice”, care a împlinit 65 de ani de la fondare. Evenimentul a fost organizat de Departamentul  „Administrarea Afacerilor”  sub conducerea şefului departamentului dr.,conf.univ. Marian Jalencu.

Echipele erau formate din 5 persoane, dintre care un  reprezentat  al  fiecărei  echipe a fost desemnat,  de  către  membrii  echipei  respective, în jurizare.  Participanții trebuiau să elaboreze un model de afacere inovațională în baza unei situații  propuse, care trebuia dezvoltată şi  transformată într-o idee de afaceri. Participanții  au ținut cont de anumite criterii prestabilite, cum ar fi: elementul inovațional, segmentul ţintă, metode de promovare a noului produs/serviciu, planul operațional, resursele  necesare/disponibile, factorii de succes și nevoia socială realizată. Ideea era susținută în fața juriului, utilizând prezentarea power-point, care trebuia să se încadreze în limita de 5 minute. Echipa câștigătoare a fost BA1604, care au fost cei mai corecți și convingători pentru jurați.

,,PARADIGME FINANCIAR-CONTABILE ÎN VIZIUNEA TINERILOR CERCETĂTORI”

Conferința Științifică Internațională a Tinerilor Cercetători

 

La data de 30 octombrie 2018 în cadrul Facultății Științe Economice a Universității de Stat din Moldova s-a desfășurat cea de a II-a ediție a Conferinței Științifice Internaționale a Tinerilor Cercetători ,,PARADIGME FINANCIAR-CONTABILE ÎN VIZIUNEA TINERILOR CERCETĂTORI”   on-line în colaborare cu:

-Facultatea „Științe Economice și Administrație Publică”, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, România;

-Facultatea de Științe Economice, Universitatea Cooperatistă din Kazan, Rusia;

-Facultatea de Științe Economice, Universitatea de Studii Europene din Moldova;

-Institutul de Economie, Management și Finanțe Universitatea Federală din Kazan, Rusia.

În calitate de moderatori au fost: ULIAN Galina, dr. hab. prof. univ., DOLGI Cristina, dr., conf., univ., ȘARGU Lilia, dr.., LACHI Cristina, lect. univ.,din Moldova și GROSU Veronica, dr. hab. prof. univ., din România.

În cadrul Video-Conferinței atît invitații cît și studenții Facultății Științe Economice au prezentat cercetări ale studenților masteranzi și doctoranzi abordând cele mai actuale și complexe teme din domeniul economic, alături de coordonatorii pe care și i-au ales în calitate de îndrumători științifici.

Astfel în cadrul Conferinței au fost înregistrate un număr record de lucrări, în total 92.

Foarte important este faptul că Articolele, în limbile, română, rusă şi engleză vor fi publicate în volumul conferinței cu cod ISBN ediție a II-a.

Sperăm că această colaborare va deveni o tradiție frumoasă pe viitor.

Convorbirea on-line  Decanului Facultăţii de Ştiinţe economice USM  prof.,univ., dr.hab., Galina Ulian şi Decanului Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică  USV, Prof.univ.dr. Carmen Năstase

 

Pe data de 31 octombrie 2018, cei care și-au înscris numele în istoria facultății au avut ocazia să se întoarcă, pentru a-i aduce un omagiu și a-i ura un sincer la mulți ani. Lucrul acesta a fost posibil în cadrul evenimentul cu genericul: „Facultatea – Cheia Succesului În Dezvoltarea Profesională”.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala Senatului USM, unde, pe lângă absolvenți s-au adunat și studenții  Evenimentul a fost deschis de decanul Facultății de Științe Economice, doctor habilitat și profesor universitar, Galina Ulian, care a venit cu câteva date istorice despre Facultatea de Științe Economice. Absolvenții au venit în fața studenților pentru a-și împărtăși experiența profesională  şi a felicita Facultatea.

Profesorii Facultăţii înpreună cu absolvenţi

Participanții la eveniment au  amintit din tinerețea lor și a facultății. Viorel Țurcanu doctor habilitat în economie,profesor universitar, care a fost printre primii absolvenți ai facultății de Științe Economice   a venit cu urări de bine  şi a menţionat  că facultatea s-a maturizat are un potenţial ştiinţific înalt  este apreciată nu numai la nivel internaţional da şi internaţional. Doamna  Zlatina Natalia dr.conf.univ.,Director Executiv ACAP RM,absolventa din promoţia anului1981,a dorit Facultăţii prosperitatea şi a înmânat Certificat de Apreciere în semn de recunoştinţă şi apreciere a cooperării eficiente şi reciproc avantajoase.    Întâlnirea a fost una de suflet atât pentru cadrele didactice, cât și pentru tinerii studenți.

La eveniment au participat urmatorii absolvenţi: ȚURCANU Viorel, dr. hab., prof. univ  ,ZLATINA Natalia, dr., conf. univ., Director executiv ACAAP (Asociaţia Contabililor şi Auditorilor Profesionişti din Republica Moldova)PALADI Valentina, dr., conf. univ. GRABAROVSCHI Ludmila, dr., conf. univ. ,PIJEVSCAIA Olga, absolvent Program de master Management si Marketing Hotelier si Turism ,POPA Dmitri, absolvent licență, specialitatea Marketing și Logistică, Program de Master Studii în Marketing, doctorat Economie Mondială ș REI ,DIAUR Alina, absolvent Specialitatea Turism, Program de master Management si Marketing Hotelier si Turism,MAICAN Vitalie, absolvent licență, specialitatea Business și Administrare, SRL ”Maican-Com” ,SOBOL Angela, absolventă licență, specialitatea Business și Administrare, fondator SRL Art-ProEco ,DEM Renata, absolventă licență, specialitatea Business și Administrare, ÎS ”Calea ferată a Moldovei” ,ȘARGU (RUSU) Inna, Serviciu Fiscal de Stat, Șef direcției Achiziții publice și gestionare patrimoniu.

SECINSCHII (GLODEANU) Daniela,  Director ”Proactiv” SRL

CIOBANU Robert, Mobiasbank, Analitic Financiar, Secția raportări financiare și managaementul activelor și pasivelor ,ENACHE Diana, Project Coordonator Institute for Development and Social Initiatives Viitorul , ȘENDREA Liudmila, absolventă,  departamentul Finanțe și Bănci, Program de master  Finanțe Publice și Fiscalitate, BÎTLAN Anastasia, absolventă, licență Finanțe și Bănci, Program de master  Finanțe Publice și Fiscalitate,

BURBULEA Margareta, absolventă  licență Finanțe și Bănci, Program de master  Finanțe Publice și Fiscalitate, CREȚU Arina, absolventă,  departamentul Finanțe și Bănci, BUZILA Liliana,  absolventă,  departamentul Finanțe și Bănci, CAPROȘ Igor, absolvent,  departamentul Finanțe și Bănci, BALAN Gheorghe, absolvent licență Finanțe și Bănci, Program de master  Finanțe Publice și Fiscalitate , SIVOCONI Anastasia, absolventă  licență Finanțe și Bănci, Program de master  Finanțe corporative și asigurări, doctorandă Departamentul Administrarea Afacerilor, Banca Națională a Moldovei şi alţii.

Absolvenţii au  remarcat că  este o mândrie să fii absolventul celei mai bune facultăți de economie din țară.

Conferința științifică internațională jubiliară

Cu urări de bine, cadouri și multă voie bună, a început conferința științifică internațională jubiliară, dedicată aniversării a 65 de ani de la fondarea Facultății de Științe economice. Tema conferinței a fost: „ Paradigme Moderne în Dezvoltarea Economiei Naționale și Mondiale”.

Evenimentului    a avut loc vineri, 2 noiembrie   în Sala Senatului Universitatii de Stat din Moldova.   Conferința a fost deschisă de decanul Facultății Științe Economice, Galina Ulian, care a venit cu câteva date istorice despre facultate. Facultatea a fost fondată în anul 1953, având doar 3 specialități. Ea a trecut prin mai multe etape și a schimbat câteva sedii, pentru ca în anul 2002 să fie redeschisă în cadrul Universității de Stat din Moldova.

În continuare, a vorbit prorectorul pentru activitatea didactică Otilia Dandara, care a menționat că conferința este un proces de autoevaluare a reușitelor și a eșecurilor. Mai mult ca atât, Otilia Dandara a punctat faptul că Facultatea Științe Economice a pus bazele studiilor economice din țară.

 

        Otilia Dandara dr. hab.,prof.univ.   prorector  pentru activitatea didactică,

       cuvânt de salut

 

Domnul Prorector pentru activitatea ştiinţifică  prof.univ., dr. hab. FLORENTIN PALADI

a  vorbit despre rezultatele remarcabile  atinse de Facultatea   în activitatea de cercetarea ştiinţifică

   Florentin Paladi dr. hab.,prof.univ.  prorector  pentru activitatea ştiinţifică,cuvânt de salut

Șeful direcției politici în domeniul învățământului superior, Nadejda Velișco, a venit cu un cuvânt de urare, dar și câte o diplomă  „celor care muncesc zi de zi în această frumoasă facultate ”. Prima diplomă  de Onoare a fost înmânată decanului facultății, Galina Ulian. Apoi, pe rând, au

Nadejda Velişco şefa  direcţiei politici în domeniul învățământului superior,

cuvânt de salut

 

fost nominalizați și alți profesori ,care s-au remarcat prin reușite deosebite și dedicație pentru Facultatea de Științe economice: Diploma de  Onoare- Dolghi Cristina, Hămuraru Maria, Ștefaniuc Olga, Jalencu Marian, Buzdugan Adriana, Garștea Ala, Mironov Svetlana, Diplome – Doga-Mîrzac Mariana, Cojocaru Maria, Caprian Iulia, Bradu Margareta.

După înmânarea diplomelor, a venit rândul oaspeților să-și manifeste admirația față de Facultatea Științe Economice.  Irina Manolescu  dr, conf.univ. de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, s-a arătat încântată de prezența la eveniment, spunând că face parte din privilegiați, atunci când asistă la asemenea sărbători, or nu în fiecare zi facultățile împlinesc 65 de ani. Ea a venit cu sincere urări și a dăruit o carte facultății, care va suplini patrimoniul informațional.

.  Irina Manolescu  dr., conf.univ. de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza” Iași

                                    Cuvânt de salut.

 

Și Institutul Internațional de Cercetări Economice a fost prezent la marea sărbătoare a Facultății de Științe Economice, prin reprezentanta instituției, Angela Timuș  dr. În economie, secretar științific.

 

Angela Timuș  dr. În economie, secretar științific INCE-cuvânt de salut

 

Ea a venit cu o diplomă de merit decernată pentru o colaborarea fructuoasă între instituții. Diploma și-a găsit locul în mâinile decanului facultății, care reprezintă fața acestei ramuri instituționale. Dar decernările nu au luat sfârșit, de fapt ele abia au început. Ștafeta a fost preluată de prorectorul, Otilia Dandara, care a venit cu un set de diplome semnate de rectorul universității Gheorghe Ciocanu.

Apoi au urmat diplomele care au venit chiar de la sindicate, ele fiind însoțite și de câte un premiu bănesc, pentru a face sărbătoarea profesorilor și mai frumoasă

 

Dumitru CĂLDARE dr. Hab.,prof.univ.   preşedintele Comitetului Sindical al angajaţilor USM –înmânarea diplomei Domnului Mihai Gîrlea dr.,conf.univ.

 

Cu cuvânt de salut şi urări de bine a venit şi Viorel Ţurcan dr.hab.,prof.univ.,absolventul  a unei  din primele promoţii Facultăţii de Economie ,care mulţi ani a fost şeful catedrei de Contabilitate şi anul 1988-1989 şi decanul acestei facultăţi.

 

Viorel Ţurcan dr.hab.,prof.univ –cuvânt de salut

În sesiunea plenară a luat cuvânt  Irina Teodora Manolescu dr,,conf.univ.  din Universitatea  Alexandru Ion Cuza Iasi cu comunicarea  „Rolul inteligenţei emoţionale în îmbunătăţirea  angajabilităţii tinerilor, ” care a trezit  un interes deosebit.

 

                                Irina Teodora Manolescu – prezintarea  comunicarii

 

A doua comunicarea a fost prezentată  de Doamna Chistina Dolghi dr.conf.univ. şef departament  „Contabilitatea şi Informatica Economică” cu tema  “Politici şi proceduri în asigurarea  auditului financiar”, în care a dezvăluit problemele din domeniul  şi soluţii de rezolvarea lor.

 

 

Chistina Dolghi dr.conf.univ. şef departament  „Contabilitatea şi Informatica Economică”

Prezentarea comunicării

Dupa sesiunea plenară  expunerea comunicărilor   s-a prelungit în 4 secţiuni: Dezvoltarea sistemului financiar:  probleme şi perspective;Implementarea strategiilor  moderne de dezvoltare a contabilităţii, auditului şi tehnologiilor informaţionale;Economie,marketing şi turism; Modalităţi moderne de atingere a performanţei manageriale.

 

 

La conferinţa Ştiinţifică  jubiliară FŞE  împriună  cu colegi   din Universitatea  “Alexandru Ion Cuza” Iasi

 

La 65 de ani, o facultate are deja un renume, își poartă cu demnitate faima. Acest fapt este dovedit şi  prin aprecierile   Ministerului Educaţiei ,Culturii şi Cercetării RM,     Serviciul Fiscal de Stat, Institutul Naţional de Cercetări Economice,  Asociaţia Contabililor şi Auditorilor Profesionişti  din Rebublica Moldova şi alte.

 

Împreuna cu oaspeţii conferinţei jubiliare a Facultăţii de Ştiinţe Economice,  în data de 3 noiembrie 2018, însoţiţi de Părintele Octavian,    ne-am  aflat într-un pelerinaj la Mănăstirile din raionul Călăraşi,deplasare prin care  am  apelat spiritualitatea îmbogăţindu-ne reciproc cu dragostea pentru valorile creştine.

 

 

Totodată am vizitat casa-muzeu A.Puşkin  din satul Dolna, unde ne-am reamintit de marele poet,care s-a inspirat  pe aceste meleaguri  şi a scris opere   nemuritoare.

 

 

La mulți ani Facultatea de Științe Economice.

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice

Doctor habilitat în economie,profesor                                      Galina ULIAN

universitar