Evenimentul “Drumul Banilor”

Evenimentul “Drumul Banilor”

6 noiembrie 2019

 

Studenții anului III, specialitatea Finanțe și Bănci a Universității de Stat a Moldovei au participat la un eveniment inedit, o călătorie pe „Drumul banului” – realizat de Banca Națională a Moldovei în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și băncile licențiate..  În data de 6 noiembrie 2019 acest eveniment a început de la Banca Națională în sala de expoziție , unde studenții au aflat istoria dezvoltării Băncii Naționale și a  leului moldovenesc. Ghidul a povestit despre monedele comemorative, care constituie o parte din expoziția muzeului, precum și alte tipuri de monede aflate în colecția muzeului. În muzeu sunt prezentate documente istorice care reflectă evoluția sistemului bancar de la  începutul secolului trecut. După vizitarea muzeului a fost prezentată o lecție practică privind  identificarea banilor reali de cei falși. Noi, studenții am participat și la o lecție de educație financiară, la care am aflat despre principalele concepte și produse financiare existente la moment pe piața financiară națională. Ulterior, am participat la un quiz interactiv și  cei mai buni studenți  au primit câte un set de monede.

„Drumul banului” a continuat spre  Banca Comercială ProCreditbank S.A, filiala 24/7, care a lăsat o amprentă impresionată privind diversitatea produselor prin care se diferențiază de celelalte bănci. Deservirea clienților în această filială este complet automatizată și se desfășoară cu ajutorul  ATM-urilor pe care le dispune. Am fost plăcut captivați de multifuncționalitatea acestora, cât și numărul lor mare, prin care fiecare client poate fi deservit în orice moment.

A fost o călătorie minunată, prin care fiecare participant a primit o lecție de viață, o lecție practică care ne-a motivat dezvoltarea continua ca specialiști în domeniul financiar-bancar. Nouă, studenților, nu ne rămâne altceva decât să ne bucurăm de cunoștințele acumulate și de faptul că instituțiile bancare ne-au oferit posibilitatea de a vedea în practică activitatea sistemului bancar a Moldovei.